FİLOTÜRK Araç Kiralama Hizmetleri A.Ş. 0342 337 16 16

Faydalı Bilgiler

Kullanıcı El Kitabı

KULLANICI EL KİTABI

  1. Kaza, çalınma, gasp ve kötü niyetli halk hareketleri halinde yapılacak işlemler ve gerekli belgeler
  2. Periyodik bakım ve arıza
  3. Kiracı firmanın ve/veya mensubunun sorumlu olduğu durumlar
  4. Aracın yurt dışı kullanım izni ve gerekli belgeler
  5. Araca alarm, görüntü sistemleri ve cep telefon kitlerinin takılması
  6. Aracınızı kullanamayacağınız durumlar
  7. Lastik talebi
  8. Yedek araç temini ve kullanım esasları
  9. Fenni ve egzoz muayene süreleri ve nerede, nasıl yapılacağı
  10. OGS talebi ve OGS hakkında diğer bilgiler
  11. Belediye, OGS ve trafik para cezaları hakkında genel bilgiler
  12. Plaka ve ruhsat zayii işlemleri
  13. Araç bağlanması ve kurtarılması işlemleri
  14. Yol yardım ve asistans hizmetleri
  15. Araç iadesinde izlenecek prosedür


1- KAZA, ÇALINMA, GASP VE KÖTÜ NİYETLİ HALK HAREKETLERİ HALİNDE YAPILACAK İŞLEMLER VE GEREKLİ BELGELER

Karşılaşabileceğiniz kaza, çalınma, gasp ve kötü niyetli halk hareketleri gibi durumlarda, en kısa zamanda 444 60 27 numaralı Yol Yardım hattımıza bilgi veriniz. Kitapçıkta belirtilen önlem ve işlemleri uygulayınız, kolay bir şekilde sorunun çözümüne ulaşınız.UNUTMAYIN!
Kaza, çalınma, gasp ve kötü niyetli halk hareketleri durumlarında, evrakların tam olarak temin ve teslim edilmemesinden dolayı meydana gelebilecek maddi ve manevi bütün sorumluluklar siz değerli müşterilerimize ait olacaktır. Ayrıca SİGORTA ŞİRKETLERİNE KASKO HASAR İHBAR SÜRESİ 5 GÜN İLE SINIRLI OLUP BU SÜREYİ AŞAN DURUMLAR HASAR OLARAK KABUL EDİLMEYECEKTİR.LÜTFEN Bu gibi durumlarda gerekli evrakları ilgili servisinize veya Filotürk Sigorta Hasar Birimine teslim edilmesini sağlayınız. Aracınızın onarımı bittiğinde size haber verilecek ve yedek aracınız teslim alınarak tamir edilmiş olan aracınız size teslim edilecektir.
DİKKAT Hasarınızla ilgili eksik veya tamamlanmamış evrak olduğunda aracınız eksik evraklar tamamlanıncaya kadar teslim edilmeyecektir. Bu takdirde onarımı bitmiş, teslime hazır aracınız bu nedenle teslim edilememiş ise hasar evraklarının tamamlanana kadar geciken her gün için tedarikçi firmanın uygulamış olduğu günlük araç kiralama bedeli üzerinden firmanıza fatura edileceğini unutmayınız. Ayrıca çarpışma hasarlarında sürücüler kendi aralarında anlaşarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 28.12.2007 Sayı: 2007/27 genelge gereği, tutulması gereken kaza tutanağı ile polis veya jandarmaya haber vermeden sorunu kendi aralarında çözebilirler. Bu gibi durumlarda ihtiyacınız olacağı için tutanak örneğini aracınızın içerisinde muhafaza etmeniz son derece önemlidir. Tutanak örneğini fotokopi ile çoğaltıp kullanabilirsiniz.


a) Arabanızda mutlaka bir fotoğraf makinesi bulundurmanız gerekmektedir. Kaza yaptığınızda aracınızı kaza mahallinden kaldırmadan farklı açılardan fotoğraflarını çekiniz. Kaza yaptığınız kişiyle anlaşmanız ardından aracınızı bir an önce emniyet şeridi veya boş alana çekmeli ve sonrasında tutanakları doldurmalısınız. Araçlar kaza sonrasında bulundukları pozisyondan hareket ettirildikten sonra anlaşma bozulursa, tarafların polis çağırma hakkı kaybolur.
b) Bu formu doldurmanız, kazaya karışan kişiler ile kazanın oluş şekli üzerinde anlaştığınız anlamına gelmez ancak, form üzerine çizilecek olan kaza oluş krokisinde anlaşma sağlanma zorunluluğu bulunmaktadır. Doldurulan kaza tutanağı üzerinde yer alan bilgiler, tramer bilgi merkezi bünyesinde yer alan komisyon tarafından değerlendirilerek kusur dağılımı belirlenmektedir
c) Tutanak, en az iki aracın karıştığı kazalarda tutulabilecektir. Uygulama, tek taraflı kazaları kapsamamaktadır
d) İkiden fazla aracın karıştığı trafik kazalarında birden fazla (fotokopi ile çoğaltılmış olabilir) form kullanılabilecektir. Bu durumda, her bir form tüm sürücüler tarafından imzalanacaktır. İmzalar için formun alt tarafındaki boş alan kullanılabilir. Kazaya karışan tarafların tamamı tarafından imzalanmayan ve ıslak imzalı olmayan tutanaklar geçerli kabul edilmeyecektir
e) Size ayrılmış olan alana, size göre kazanın nasıl geliştiğini anlatan düşüncenizi yazmalı ve mutlaka kaza krokisini çizmelisiniz,
f) Kusur oranı tarafınızca belirlenmeyecek, daha sonra yetkililer tarafından değerlendirilecektir,
g) Tutanaklarda yer alan görgü tanığı bölümünü kazayı gören kişilerin ifadeleri doğrultusunda doldurunuz. Tutanakta yer alan fazla bilgi, işlemlerinizin hızlı yürümesini sağlayacaktır,
h) Kaza yapan taraflar, kazanın oluş şeklini birlikte tutanağa yazıp mutlaka imzalayacaktır. Tutanak hazırlandıktan sonra çekilen fotoğrafla birlikte karşı tarafın trafik sigortası veya kasko sigortası şirketine başvuru yapılacaktır. Tutanağın ivedi olarak taraflarca sigorta şirketlerine ulaştırılması gerekmektedir. Tutanağı zamanında TRAMER’e iletmeyen sigorta şirketi, tutanağı gönderen şirketin belirlediği oranları kabul etmiş olacaktır.


HASARI YAPAN SÜRÜCÜLER ARASINDA ANLAŞMALI TUTANAK TUTULAMAYACAĞI DURUMLAR
a) Sürücülerden biri ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanıyorsa,
b) Sürücülerden birinde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,
c) Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,
d) Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,
e) Kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse,
f) Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise,
g) Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa tutanak tutulmaz,

Tutanak tutulmayacak hallerde takip edilecek yol;Bu tip bir kazaya karışan sürücünün, hemen polis çağırarak zabıt tutturması ve olay yerini zabıt tutturmadan terk etmemesi tavsiye edilir. Tutturulan zabıt ile ilgili sigorta şirketine 3. şahsın müracaat ettirilmesi sağlanır.


Gerekli belgeler

  • Alkol raporu (tasdikli örneği)r
  • Trafik kazası tespit tutanağı (tasdikli örneği)
  • Ruhsat fotokopisi, ehliyet (kazaya karışan tarafların)
  • Aracın hasarlı haliyle çekilmiş fotoğrafları
  • Poliçede plaka belirtilmemiş ise sigortalı aracın ruhsat fotokopisi

Yukarıdaki belgeler standart olup, hasarın özelliğine göre ekstra belge talep edilebilir.


ARAÇ ÇALINMA HASARI
Aracın çalındığı fark edildiği anda, en yakın karakola müracaat edilerek çalıntı müracaat tutanağı tutulacak, Karakol Çalıntı Müracaat Tutanağı aslı Filotürk’e teslim tutanaklı olarak gönderilecektir. Araç çalındığında ruhsat da araç içinde ise düzenlenecek tutanağa mutlaka yazdırılmalıdır.Aracın tüm anahtarları (asıl ve yedek) Filotürk’e teslim tutanaklı olarak gönderilecektir. Anahtarı üzerinde iken çalınan araç sigorta şirketlerince çalınma hasarı olarak değerlendirilmez. Bu gibi durumlar emniyeti suistimal olarak değerlendirileceğinden aracınızı teslim edeceğiniz otopark görevlilerinin yetkili olup olmadıklarından emin olunuz.Aracın otopark yada benzeri yerlere teslim edilmesi gereken durumlarda mutlaka fiş, fatura vb. resmi belge alınız. Alınmaması halinde sigorta şirketi bu durumu emniyeti suiistimal olarak değerlendirecektir. Bu tip emniyeti suistimal yolu ile çalınan araçların bedeli sigorta şirketlerinden tazmin edilemeyeceği için aracın sigorta şirketince belirlenmiş olan 2. El değer bedeli firmanıza fatura edilecektir.Yukarıdaki belgeler standart olup, hasarın özelliğine göre ekstra belge talep edilebilir.


ARAÇ YANGIN HASARLARI
İtfaiye tutanağı aslı Filotürk’e teslim tutanaklı olarak gönderilecektir. Araç yandığında ruhsat da araç içinde ise düzenlenecek tutanağa mutlaka yazdırılmalıdır. Yanmamış ise ruhsat aslı, ehliyet fotokopisi, anahtar (asıl ve yedek), fotoğraf ve ruhsat fotokopisi Filotürk’e teslim tutanaklı olarak gönderilecektir.Yukarıdaki belgeler standart olup, hasarın özelliğine göre ekstra belge talep edilebilir.Radyo/teyp çalınması ve cam kırılması hasarlarında ise Filotürk Müşteri Hattı 444 60 27 aranacak, yapılan yönlendirmeye göre hareket edilecektir. Kaza sonucu yaralanma ve vefat durumlarında gerekli belgeler için Filotürk Sigorta Departmanı ile irtibata geçebilirsiniz.

2- PERİYODİK BAKIM VE ARIZA

PERİYODİK BAKIM
Aracınızın bakımını üretici firmanın öngördüğü kilometre ve sürelerde yaptırabilmeniz için araç içerisinde bulunan ve otomotiv üreticisi tarafından hazırlanmış olan “KULLANICI EL KİTAPÇIĞI”nı mutlaka bir kere dikkatlice okuyunuz. Aracınızın yasal garantisinin devam edebilmesi için periyodik bakımlarınızı aracınızın Kullanım Kılavuzunda belirtilen kilometre aralıklarında anlaşmalı olduğumuz yetkili servislerde yaptırınız.

ARIZA
Aracınızın arıza, ikaz ve hararet uyarı göstergelerine bakmayı alışkanlık haline getiriniz. Göstergelerin dışında aracınızda çekiş düşüklüğü, kesiklik, duman atması, aşırı ses çıkarması hallerinin de arıza belirtisi olduğunu unutmayınız. Bu gibi durumlarda aracınızı kesinlikle kullanmayınız. Filotürk’ün 0549 798 28 14 Yol Yardım hattını arayarak gerekli yardımı alınız. Arızanın tipine göre Yol Yardım bulunduğunuz yere göndereceği ekip ile yerinde tamir edecek veya çekici hizmeti ile aracınızı en yakın yetkili servise götürülmesini sağlayacaktır.

3- KİRACI FİRMANIN VE/VEYA MENSUBUNUN SORUMLU OLDUĞU DURUMLAR

Otomotiv üreticileri tarafından hazırlanmış kullanım klavuzunda belirtilen ve garanti kapsamına alınmayan tamir, bakım ve onarımlar ile aşağıda belirtilen maddelerde meydana gelecek kullanım hatalarından müşterimiz veya mensupları sorumludur. Bu gibi durumlarda aracın bakım/tamir gördüğü ilgili servisinden alınacak rapor ile yapılan masrafın tamamı Müşteri’ye fatura edilecektir.

a) Periyodik kilometre bakımlarının yapılmamasından yada geç yapılmasından dolayı garanti kapsamında değiştirilemeyen tüm yedek parça ve işçilikler,
b) Üretici markanın uygun görmediği ve kötü yakıt (düşük oktanlı benzin veya kalitesiz motorin) kullanımından kaynaklanan yakıt sistemi ile ilgili değişecek olan tüm parçalar (pompa, enjektör, depo temizliği ve değişimi vs. gibi),
c) Yanlış yakıt konulmasından kaynaklanan tüm masraflar (dizel araca benzin; benzinli araca dizel alınması gibi),
d) Raporu alınmamış alt vurukların sebep olduğu değişen yedek parçalar ve işçilikler (ön düzen yedek parça ve işçilikleri, rot-balans ayarları), raporu alınmamış veya hasar masrafı 500 TL’ye kadar olan beyanı yazılmamış cam, far, stop camı kırılmaları, iç ve dış dikiz aynaları ve kaybolan kontak anahtarının yeniden çıkarılması, garanti kapsamına girmeyen kilit, kontak set takımı değişimi,
e) Patlayan lastiklerin tamir masrafları, patlak lastiğin üzerinde yürüyerek lastiklerin ve jantların kullanılmaz duruma gelmesi halinde yenilerinin alınması ve/veya ezilen jantların düzeltilmesi ile birlikte buna bağlı yapılacak rot-balans ayarları ve işçilik ücretleri, kötü niyetli halk hareketleri esnasında lastiklerin bıçaklanması, yarılması ve şişlenmesi nedeni ile oluşacak lastik hasarları bu kapsama dahil değildir. Kötü niyetli halk hareketleri nedeni ile oluşacak hasarlarda resmi kurumdan rapor alınması halinde müşteriye fatura edilmez’’,
f) Hatalı zincir kullanımından meydana gelen hasarlar (ön takım ve elektronik parçalar, çamurluk ve davlumbazı, hidrolik direksiyon pompası v.s.),
g) İstiap haddi üzerinde mal – insan v.s. taşınması nedeni ile oluşan tüm hasarlar, (amortisör patlaması, makas kırılması, debriyaj aşınması vs.),
h) Araç içi torpido üzeri ve havalandırma sistemine takılan koku aparatlarının ve spreylerin vermiş olduğu zararlar ayrıca iç döşemede yapılan tahribat (sigara yanıkları, döşeme yırtıkları, lekeleri vs.) Bunun haricinde yetkili servislerden satın alınmış ve firmamız adına onay alınmadan fatura ettirilmiş veya aracın iadesinde teslim edilmemiş zincir, trafik seti, paspas, yangın söndürücü, her türlü aksesuar alımları için yapılan masraflar firmanıza fatura edilecektir.

4- ARACIN YURT DIŞI KULLANIM İZNİ VE GEREKLİ

BELGELER
Filotürk’ün önceden yazılı onayını almaksızın Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında, ve Sigorta Hizmet Sözleşmesi’nde yer alan sigorta hükümlerinin dışında kullanması halinde meydana gelebilecek tüm zararlardan müşteri sorumludur. Ancak Filotürk’ten alınacak izin ile yurt dışına aracınızla yolculuk yapmanız mümkündür.Firmanızın yurt dışına çıkarılacak olan araç için vereceği taahhütname ardından Vekâletname, triptik, yeşil sigorta, kasko, uluslararası ehliyet vb. gibi masrafları karşılamanız halinde yurt dışına çıkabilirsiniz. Bunun için 444 60 47 nolu telefonu arayarak talebinizi yapabilirsiniz. Yetkili arkadaşlarımız en kısa sürede sizi arayarak bu belgeler hakkında sizleri bilgilendirecektir. Ayrıca, Triptik işlemleri hakkında adresinden bilgi alabilirsiniz.

5- ALARM, GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ VE CEP TELEFON KİTLERİNİN TAKILMASI İZNİ

Filotürk bilgisi dışında izinsiz takılan aksesuarlar için üretici veya distribütör firmanın sağlamış olduğu garanti hakkının kaybedilmesi halinde oluşan zarar ve ziyanlar Müşteri’ye fatura edileceğinden bunların yazılı izin alınmak şartı ile montajını üretici firmanın onayladığı servislerde yaptırabilirsiniz. Bunun için 444 60 47 nolu telefonu arayarak talepte bulunabilirsiniz.

6- ARACINIZI KULLANMAYACAĞINIZ DURUMLAR

Karayolları Trafik Kanunu, gümrük yasaları ve ateşli silahlara ilişkin mevzuat başta olmak üzere, T.C. mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil edecek şekilde ve/veya söz konusu yasal hükümler çerçevesinde taşınması suç olarak kabul edilen eşyaların araçta taşınamaz ve kullanılamaz.Bunun sorumluluğu tamamen sürücüye ait olduğunu ve yargı önünde sorumlu tutulacağını bilmenizi isteriz.

Aracı ilaç, alkol veya karar verme yetisini ve refleksleri olumsuz etkileyebilecek başka maddeler alarak kullanmayınız. Bunların dışında aracın sürücü eğitimi, yarış, konvoy aracı, hız denemeleri veya başka spor müsabakaları için kullanmayacak veya kullanılmasına izin verilmeyecektir.

7- LASTİK TALEBİ

Herhangi bir lastik talebiniz olduğunda siparişinizi; 0549 798 28 14 nolu Acil Yol Yardım hattımızı arayarak iletebilirsiniz.Lastik siparişinizin onaylanması için kiralama sözleşmeniz dahilindeki kış lastiği hakkınızın kontrol edilmesi ve yetkili personelin sizlere göndereceği “Lastik Sipariş Formu”nun mutlaka doldurulması gerekmektedir.

8- YEDEK ARAÇ TEMİNİ VE KULLANIM ESASLARI

Gerekli hallerde yedek araç taleplerinizi 444 60 27 numaralı telefonumuza bildirmeniz yeterlidir. Yedek araç talep edebilmeniz için aracın hasar veya arıza nedeni ile servise alınmış olması gereklidir. Filotürk aracınızın servise alınmasından sonra yedek aracınızı temin edecektir. Yedek aracın size teslim edildiği gibi (stepne, kriko, bijon anahtarı, ruhsat, anten, paspas, ilkyardım çantası, trafik seti, yangın söndürücü, çakmak ve jant kapağı gibi) tam ve eksiksiz bir şekilde tekrardan iade edilmesi gereklidir. Aksi takdirde eksik olan avadanlıklar firmanıza fatura edilecektir. Yedek aracınızı teslim aldığınızda akaryakıt göstergesini kontrol ediniz ve aynı şekilde iade etmeye özen gösteriniz. Fark bulunması halinde eksik olan yakıt farkı bedelinin şirketinize fatura edileceğini unutmayınız.

Yedek araçla kaza yapmanız durumunda;

a) Masrafı 500 TL’yi geçmeyen hasar bedelinin beyan yazmak sureti ile,
b) Hasar bedelinin 500 TL’sını aşması halinde 2918 sayılı trafik kanunu 28/12/2007 sayı 2007/27 genelge gereği tutulması gereken tutanak ile,
c) Bu genelge dışında kalan durumlarda gerekli olan ve ilgili emniyet birimlerince tutulması gereken tutanak ve evraklarla birlikte, Yedek araç tedarikçisi olan firmaya aracın iade edilmesi gereklidir.Yedek araçla oluşan trafik ve OGS kaçak geçiş cezaları tedarikçi firma tarafından ödenir ve firmanıza bu cezalar fatura edilir.

Yedek verilen aracın belirlenen ve sizlere bildirilen iade tarihinde teslim edilmemesi ve belirlenen güne göre aracın geç teslim edilmesi halinde aşan süre için tedarikçi firmanın uygulamış olduğu günlük kiralama bedeli üzerinden firmanıza fatura edilecektir.

Yedek verilen aracın belirlenen ve sizlere bildirilen iade tarihinde teslim edilmemesi ve belirlenen güne göre aracın geç teslim edilmesi halinde aşan süre için tedarikçi firmanın uygulamış olduğu günlük kiralama bedeli üzerinden firmanıza fatura edilecektir.

9- FENNİ VE EGZOZ MUAYENE SÜRELERİ, NEREDE VE NASIL YAPILACAĞI

Fenni Muayene ve Egzoz Emisyon ölçümü Trafik Tescil Belgesi (RUHSAT) üzerinde yazılı bulunan İlk Muayene Geçerlilik Süresince geçerlidir. Muayene tarihi bitimine yakın muayene yapılmalıdır. Binek araçlarda 2 yıl, Ticari araçlarda 1 yıl muayene geçerlilik süresi uzatılacaktır.

Araç muayeneleri; www.tuvturk.com.tr randevu alınarak araç kullanıcısı tarafından masrafı Filotürk’e ait olmak üzere belirtilen sürelerde yaptırılır.Fenni Muayeneleri Tüv Türk’ün herhangi bir istasyonunda yaptırabilirsiniz. Egzoz muayenesini de uygulamaya geçmiş Tüv Türk istasyonunda yada egzoz muayenesi yapmaya yetkili herhangi bir serviste yaptırabilirsiniz. Fenni Muayene sırasında gerekli evraklar ve tüm bilgilere Tüv Türk’ün www.tuvturk.com.tr web adresinden detaylı olarak ulaşabilirsiniz.

Muayene istasyonları E-Fatura sistemine geçtiğinden, muayene işlemi bittikten sonra ödemenin alındığına dair Makbuz vermektedir ve faturayı E-fatura olarak göndermektedir.Muayene masrafını müşterimize ödeyebilmemiz için Kullanıcı Beyan Formu veya Borç dekontu ile birlikte Makbuzu göndermeleri kesinlikle gereklidir. Aksi taktirde ödeme yapamayacağımızı özellikle belirtmek isteriz.Muayene yapılması gerektiği halde muayene yapılmadan iade edilen araçların muayene hizmet bedelinin fatura edileceğini de belirtiriz.

Muayene Süreci aşağıdaki gibidir;
Aracı muayeneye götürecek olan kişinin TC kimlik numarasını bildirmesi gerekmektedir.
Muayene istasyonuna gitmeden yetki yazısı talep edilmelidir. Yetki yazısını info@filotürk.com.tr adresinden talep edebilirsiniz.
Yetki yazıları ulaştıktan sonra randevu alınması gereklidir. www.tuvturk.com.tr ücretsiz randevu alabilirsiniz. İşlem bitiminde muayene istasyonundan alınacak olan muayene dekontunun kullanıcı beyan formu ya da firmanın düzenleyeceği borç dekontu ile birlikte Filotürk’e göndermeniz gerekmektedir.

10- OGS - HGS TALEBİ VE OGS HAKKINDA DİĞER BİLGİLER

Aracınıza taktıracağınız OGS ve HGS cihazı masrafları firmanız tarafından karşılanacağından dolayı firmanız adına alınmaktadır. OGS ve HGS taleplerinizi 444 60 47 yada info@ filotürk.com.tr adresinden yapabilirsiniz. Talep doğrultusunda yetki yazısı düzenlenerek tarafınıza ulaştırılacaktır.

OGS HAKKINDA DİĞER BİLGİLER
Kaçak geçişlerimi nereden öğrenebilirim?
Karayolları Genel müdürlüğünün http://www.kgm.gov.tr adresinden aracınızın kaçak geçişlerini sorgulayabilirsiniz.

İptal olan OGS cihazı için ne yapılmalı? Başka araca kayıtlı OGS cihazı ile geçiş yapılırsa ne gibi sorunlar çıkabilir?
OGS bakiyelerinin Sıfır Liranın altına düşmesi durumunda cihazınız iptal olacağından bakiyelerin kontrolü önemlidir. İptal olan cihaz için borç bakiyesi kapatılmalı ve ogs cihazı istenildiği taktirde aktif hale getirilmeli yada iptal edilmelidir.

Başka araca ait OGS ve HGS cihazıyla geçiş yapılırken cihazın turnikelerde okunmaması halinde Köprü geçişlerinde geçiş bedelinin 10 katı ceza ve geçiş bedeli olmak üzere 11 katı, otoyol geçişlerinde ise en uzak mesafenin 11 katı plakaya borç olarak kaydedileceğinden araca ait olmayan OGS ve HGS cihazıyla geçiş yapılmaması son derece önemlidir.HGS cihazları plaka devri olmadığından araç iade edildiğinde iptal edilmelidir.

11- BELEDİYE, OGS VE TRAFİK PARA CEZALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Tarafımıza tebliğ edilen cezalar erken ödemeden (%25) faydalanarak indirimli ödenir ve fatura edilir.

Ceza faturası gönderilirken ekine ceza makbuzu eklenir ve kargo ile gönderilir. Araç kullanıcısına tebliğ edilen cezaların ödemesinden ve ödenmemesinden firmamız sorumlu olmayacaktır. İtiraz edilecek ceza için ne yapmalıyım?

Cezalara yapılacak itirazlarınız için firmamızın 444 60 27 numaralı telefonundan operasyon Departmanına bağlanmalı ve ilgili kişi ile temasa geçilmelidir. İtiraz için muvatakatname hazırlanır ve gönderilir. İtirazın kabul edilmemesi durumunda indirimden yararlanılamayacağı gibi gecikme faizinin de oluşabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

12- PLAKA VE RUHSAT ZAYİ İŞLEMLERİ

Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde 444 60 47 numaralı telefonumuzu arayarak talebinizi yapabilirsiniz. Yetkili arkadaşlarımız en kısa sürede sizi arayarak yönlendirecektir. Çıkarılacak plaka ve ruhsat masrafları (Müşavirlik hizmeti, Ruhsat harcı ve/veya plaka makbuzu, muayene bedeli vb. gibi) firmanıza fatura edilecektir.

13- ARAÇ BAĞLANMASI VE KURTARILMASI İŞLEMLERİ

Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde 444 60 47 numaralı telefonumuzu arayarak bilgi vermeniz halinde yetkili arkadaşlarımız en kısa sürede sizi arayarak yönlendirecektir.Aracın bağlanması durumunda yapılan masraflar (Çekici, otopark, vekâlet vb. gibi) kusura göre tamamı yada bir kısmı firmanıza fatura edilecektir.

14- YOL YARDIM VE ASİSTANS HİZMETLERİ

Kaza veya arıza halinde 0549 798 28 14 numaralı Acil Yol Yardım hattımızı arayarak bildiriminizi ulaştırabilirsiniz.

scroll up